Sâmbata, 26 August 2017 – Sfintii Adrian si Natalia


Sfintii Mucenici Adrian si Natalia
sunt pomeniti de Biserica Ortodoxa in fiecare an pe 26 august. Trimite si tu un gand frumos intr-o felicitare tuturor care porta numele Sfintilor Adrian si Natalia!

Mesaje de Sfintii Adrian si Natalia

Cele mai calde urari de bine, sanatate si fericire, de ziua numelui. La multi ani, Adi!

La multi ani! Sfintii Adrian si Natalia sa te calauzeasca mereu!

La multi ani si mult noroc In aceasta zi speciala. Iti dorim sa ti se indeplineasca toate dorintele. Cu ocazia Sfintilor Adrian si Natalia, iti dorim sanatate si numai bucurii.

Felicitari cu ocazia acestei zile. Iti urez sa fii mereu sanatos, energic si plin de bucurie. La multi ani de Sfintii Adrian si Natalia!

Fie ca toate Implinirile frumoase, sanatatea si spiritul acestei zile sa va Insoteasca pretutindeni. Va doresc o zi de Sf. Adrian si Natalia cat mai frumoasa!

Mai multe mesaje de Sfintii Adrian si Natalia


Felicitari de Sfintii Adrian si Natalia

Ne gandim cu totii la tine si pentru ca astazi este o zi speciala iti uram un sincer: La multi ani, AdrianaLa multi ani Adrian si Adriana!Adrian si Natalia!La multi ani... de Sf. Adrian si Natalia!Sfintii Adrian si NataliaLa multi ani! Sf. Adrian si Natalia sa te ocroteasca mereu!La multi ani de Sfintii Adrian si Natalia!De ziua ce-ti surade-n prag Si-i porti frumosul nume, Eu iti doresc tot ce-i mai drag Si mai frumos pe lume. La multi ani de Sfintii Adrian si Natalia!De ziua numelui tau si in orice alta zi iti urez sa ai parte de momente speciale, cu bucurii si sa ramai cu multe amintiri placute. La multi ani, Adina

Mai multe felicitari de Sfintii Adrian si Natalia


Sfintii Adrian si Natalia, sot si sotie, au trait in Nicomidia, in vremea imparatului Maximian. Adrian era pagan si pretor al Nicomidiei, iar Natalia era crestina. In timpul unei persecutii, vazand curajul si blandetea a 23 de barbati crestini, Adrian, un tanar de 28 de ani, a ales sa devina crestin.

Cand imparatul a auzit cele petrecute, l-a intrebat pe Adrian: „Ti-ai iesit din minti?”. Pretorul Adrian i-a raspuns: „Nu, abia acum mi le-am aflat”.

A fost aruncat in temnita impreuna cu ceilalti barbati crestini. Nu trecusera decat treisprezece luni de la casatoria lor. Cand l-au torturat pe Adrian, Natalia a stat langa el, intarindu-l in credinta.

Inainte de a fi omorat, temnicerii i-au permis sa mearga acasa si sa-si ia ramas bun de la sotie si familie. Natalia, cand a vazut ca Adrian vine acasa, a incuiat usa. Se temea ca acesta a lepadat credinta in Hristos si pentru acest lucru a fost eliberat. Dar cand a aflat scopul venirii sale, de indata supararea i s-a schimbat in bucurie. Dupa ce si-a luat ramas bun, s-a intors impreuna cu ea la temnita. Pe drum ea l-a indemnat sa nu se ingrijeasca de cele pamantesti, ci sa cugete la bunatatile ceresti.

L-a intarit in suferinta spunandu-i: „Scurte sunt caznele, dar cele ce urmeaza sunt fara de sfarsit; scurta este suferinta, dar slava muceniciei vesnica. Sufera durerea numai putina vreme si curand te vei bucura cu ingerii”.

Dupa torturi prelungite, imparatul a poruncit ca bratele si picioarele mucenicilor sa fie zdrobite cu ciocanul pe nicovala. In aceste chinuri si-au dat duhul Adrian si cei 23 de crestini.

Dupa cateva zile de la trecerea lor la cele vesnice, Natalia l-a vazut pe Adrian in vedenie si acesta i-a descoperit ca in curand va veni si ea in lumina cereasca. Dupa ce timpul s-a implinit conform celor vestite, Natalia si-a dat duhul, alaturandu-se sotului ei in imparatia lui Dumnezeu.

„O, pereche fara de prihana si aleasa Domnului! O, preadorita doime si lui Hristos preaiubita! O, insotire preabuna si lui Dumnezeu fericita! Cine nu se va spaimanta de aceasta, auzind faptele cele mai presus de om? Cum femeia s-a imbarbatat asupra tiranului celui amar, si pe barbatul ei l-a intarit a nu slabi in cele cumplite, ci sa aleaga a muri pentru credinta mai degraba decat a trai. O, graiuri impletite de Dumnezeu ale inteleptei Natalia! O, sfatuiri dumnezeiesti care au strabatut cerurile si au facut pe maritul Adrian cunoscut catre insusi scaunul Imparatului Celui mare! O, insotire sfanta! Rugati-va lui Hristos pentru noi, care din dragoste savarsim pomenirea voastra, sa ne mantuim din ispite si de tot necazul.“ (Mineiul pe August, p. 300)

Sursa: CrestinOrtodox.ro

Lasă un răspuns