Mesaje de Rusalii

Rusaliile (din latina vulgară – in napolitană se foloseste „Pasca rusata” iar în aromână „Arusaľi” ) (cunoscute și drept Pogorârea (coborârea) Sfântului Duh (Sfântului Spirit)) reprezintă o sărbătoare creștină importantă, prăznuită întotdeauna duminica, la 50 de zile după Paști. De Rusalii este comemorată coborârea Sfântului Duh asupra ucenicilor lui Iisus din Nazaret. Potrivit scrierilor Noului Testament (Faptele Apostolilor 2, 1-11) acest eveniment a avut loc în ziua rusaliilor evreiești (Șavuot), la 50 de zile de la învierea lui Iisus din Nazaret. De aceea sărbătoarea creștină mai poartă denumirea de Cinzecime (în latină Pentecostes, în franceză Pentecôte La Pentecôte (du grec ancien πεντηκοστὴ ἡμέρα / pentêkostề hêméra, « cinquantième jour ») , în germană Pfingsten, în maghiară Pünkösd etc.).

Lumina neinserata si de lumina datatoare, Viata adevarata si de viata facatoare, Binele insusi si izvorul bunatatii, prin Care Tatal se cunoaste si Fiul se preaslaveste, sa va dea in dar sanatate, intelepciune, smerenie in propasire, rabdare si statornicie in lupta cu ispitele incununandu-va viata cu MULTI ANI FERICITI!

Rusaliile, sarbatoare mare crestina! Sa ne gaseasca in pace pe toti: Rusaliile acestea si viitoare si mai ales Duhul Sfant, a treia ipostaza a Lui Dumnezeu, care uneste, sfinteste si vorbeste in toate limbile, mesajul Lui Iisus: iubirea!

Bucurati-va pentru ca Dumnezeu ne-a trimis in inima Duhul Fiului Sau!

Imparate ceresc, Mangaietorule, Duhul adevarului, Care pretutindenea esti si toate le plinesti, Vistierul bunatatilor si Datatorule de viata, vino si Te salasluieste intru noi si ne curateste pe noi de toata intinaciunea si mantuieste, Bunule, sufletele noastre.

Binecuvintat sa fie Numele Celui Prea Inalt! Si azi oamenii sunt umpluti de Duhul Sfint, si azi Duhul Sfint vorbeste in limbi omenesti si ingeresti prin gura oamenilor ce au fost umpluti de El. Cereti Duhul Sfint de la Dumnezeu, tinjiti dupa El si El va va binecuvinta. Fiindca orice Cuvint venit de la Dumnezeu nu este lipsit de putere.

Cel ce pretutindenea este si pe toate le plineste, Vistierul bunatatilor si Datatorul de viata, sa va sfinteasca sufletul cu pogorarea Sa si sa va daruiasca bucurii, smerenie in propasire, tarie si rabdare in lupta cu ispitele si luminoasa vietuire crestina!

Binecuvantat esti, Hristoase, Dumnezeul nostru, Cela ce preaintelepti pe pescari ai aratat, trimitandu-le lor Duhul Sfant; si printr-insii lumea ai vanat, Iubitorule de oameni, slava Tie!

Vino, Mangaietorule Duhule Sfinte si te salasluieste intru noi!

Puterea Sfantului Duh sa ne conduca viata in dreptate si unire cu Domnul nostru Iisus Hristos ! Amin.

Sfantul Duh sa ne lumineze mintea, sufletul si cugetul! Amin.


Mai multe mesaje de Rusalii

Lasă un răspuns