Crestinii ii sarbatoresc Miercuri 8 Noiembrie 2017 pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, pazitorii oamenilor de la nastere si pana la moarte

Crestinii ii sarbatoresc Miercuri 8 Noiembrie 2017 pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, cunoscuti drept conducatorii cetelor de ingeri, pazitorii oamenilor de la nastere si pana la moarte si calauze ale sufletelor in drumul acestora spre rai.

In fiecare an, pe 8 noiembrie, Biserica cinsteste Soborul Sfintilor Mihail si Gavril si al tuturor Puterilor ceresti celor fara de trupuri.

Deci, pe 8 noiembrie nu sunt praznuiti doar Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, ci toate cetele ingeresti care nu s-au despartit de Dumnezeu.

Arhanghelii din calendarul bisericesc sunt conducatorii cetelor de ingeri, avand aripi si purtand sabii, ca simbol al biruintei, si sunt calauze ale sufletelor in drumul acestora spre rai.

Arhanghelul Gavriil a fost trimis de Dumnezeu la Fecioara Maria sa-i vesteasca taina cea mare a intruparii Domnului si tot el a adus dreptilor Ioachim si Ana vestea zamislirii Maicii Domnului.

In folclorul religios romanesc, Arhanghelul Mihail este un personaj mai venerat in comparatie cu Arhanghelul Gavriil. El poarta, uneori, cheile raiului, este un infocat luptator impotriva diavolului si vegheaza la capul bolnavilor, daca acestora le este sortit sa moara, sau la picioarele lor, daca le este harazit sa mai traiasca.

Felicitari de Sfintii Mihail si Gavril

La multi ani de Sf. Mihail si Gavril!Sfintii Mihail si GavriilLa multi ani de Sf. Mihail si Gavril!Sfintii Mihail si Gavriil sa va aduca  multa sanatate si fericire.De Sfintilor Mihail si Gavriil, un gand frumos pentru tine!La multi ani Gavril! 8 NoiembrieLa multi ani de Sfintilor Mihail si Gavriil!Gabi, cu ocazia sarbatorii zilei tale de nume, iti doresc multa sanatate, fericire si sa ai parte numai de zile senine si insorite!Astazi numele-ti serbam cu drag, Sfintii Mihail si Gavriil sa te  ocroteasca mereu!


Mai multe felicitari de Sfintii Mihail si Gavril


Mesaje de Sfintii Mihail si Gavril

De ziua numelui tau, iti doresc tot binele din lume, noroc, fericire si sanatate si sa ti se indeplineasca macar jumatate din dorintele pe care o sa ti le pui!

De Sf. Mihail si Gavriil, fie ca cei dragi sa te inconjoare cu caldura sufletelor lor intr-o seara magica, iar fericirea sa te ia in bratele ei in acest moment special!

Sa ai parte de cat de multa fericire iti poate cuprinde inima, de cat de multe zambete iti poate darui o zi si de toate binecuvantarile pe care ti le poate aduce viata. La multi ani, Gabriel, Gabriela, Mihai, Mihaela!

Sa ai o zi de nume minunata! La multi ani, Mihaela!

Arhanghelul Mihail, inger al adevarului si al dreptatii, sa-ti stea alaturi mereu,la bine si la greu, sa-ti lumineze calea si sa-ti arate destinul. La multi ani Mihai/Mihaela!


Mai multe mesaje de Sfintii Mihail si Gavril

Lasă un răspuns